Programma Zaterdag

Zaterdag 8 juni 2019

Download:
PROGRAMMA ZATERDAG 8 JUNI 2019

(programma kan nog veranderen)

07.30 – 8.30 uur: in de Deel
Gayatri Mantra recitatie ceremonie – Fleur Leeflang

Op elk moment van de dag en nacht wordt ergens ter wereld de eeuwenoude Gayatri mantra gezongen of gereciteerd. De helende trilling van de woorden werkt voor de zanger en voor de
luisteraar. Ervaar wat er in je gezien wil worden bij het aanbreken van de festival dag, nog voor het ontbijt. Breng met een intentie heling bij jezelf, bij geliefde anderen, bij moeder aarde of bij welk levend organisme dan ook.
In de Gayatri mantra ceremonie zitten we in een cirkel en zing ik met liefde een openingsmantra. Samen zingen we daarna de Gayatri mantra 108 keer, in vier rondes van 27 keer. Door dit hoge
aantal raak je in diepe meditatie en gaat het reciteren (zingend opzeggen), na wat keren bewust uitspreken, vanzelf stromen. We zingen nog drie mantra’s samen en de laatste mantra’s zing ik jullie toe.
Ik ben Fleur Leeflang, 45 jaar, uit Haarlem en ik ben in 2017 op het Open Up festival door de Gayatri Mantra gegrepen. Het reciteren van de mantra geeft me elke dag een diep gevoel van wat er in mij leeft en wat ik de dag te bieden heb. Ik beweeg me vrij en ontspannen door het leven, ik dans graag en aanvaard het bestaan zoals het op me af komt. Zingen heb ik altijd graag gedaan en ik voel mekrachtig in het delen van mijn stem vanuit rust en openheid.


08.30 – 09.30 uur:
Ontbijt met Theatraal accent

Genieten van het heerlijke en gezonde ontbijt verzorgd door Conan (foto) en zijn keuken team.
Wie weet zul je tijdens het ontbijten nog wel wat verrassingen te zien krijgen of onverwachte vreemde ontmoetingen hebben.
Tijdens de ontbijtmomenten heb je ook tijd om te kijken welke workshops je wellicht vandaag zou willen volgen.
Koffie en thee zit er uiteraard bij en is er ook een ontbijt zonder brood mogelijk.
Keuze is er genoeg voor bijna elk dieet.
Heb je een zeldzaam dieet? geef het door bij het aanmelden.


09.30 – 12.00 uur: ( De Deel)
Ecstatic Dance met DJ Martyn Zij

DJ Martyn Zij ontwikkelde een unieke smaak voor verschillende muziekgenres van over de hele wereld. Heel divers maar wel met een vergelijkbaar kenmerk: muziek die ruimte geeft, die trance en verbeelding opwekt, maar ook zorgt voor aanwezigheid in het hier en nu. Zijn sound varieert van diepe bassen & beats, tribal grooves tot een meer meditatieve en lyrische vibe. Deze brengt hij samen op een manier die het hart van de luisteraar (en de danser) diep raakt.

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.  Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels. Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel. Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Dansen op blote voeten. Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.  Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.


09.30 – 12.00 uur:  (De Tipi)
Angel Cacao geeft energie.

Laat je in verbinding gaan met je authentieke zelf.
In een veilige omgeving wordt een ruimte gecreëerd om plezier te hebben, eerlijk te zijn en te genieten van het leven.
Als je een trommel hebt of ander muziekinstrument hebt, dan mag je deze meenemen!
We gaan er met z’n alle een fijne ochtend maken waar we in verbinding staan met onszelf en onze omgeving.
Voor deze workshop/ceremonie wordt een extra bijdrage gevraagd van € 10,00 te verrekenen met de workshopgever.


10.00 – 11.30 uur: (verschillende locaties)

Workshopronde 1
In deze ronde:
– Burlesque met Pippa Pinuppins
– Workshop Shiatsu en Pranic Healing door Christian Knibbe en Michelle Tarenskeen
– Creëren en helen met de Flower of Life door Mark Bresser en Eve Oevering
– Kundalini Yoga –  Akal Kiret Kaur
– Lachmeditatie door Dick Sinnige


12.00 – 13.00 uur:  Bospodium

Duo Mezcuerdas ud & gitaar 

Mezcuerdas is een duo bestaande uit Gert Jan Adema en Dirar Kalash. Ze maken een unieke verbinding in muziek met twee eigenzinnige snaarinstrumenten, de Arabische luit en de Spaanse gitaar. We maken een buitengewone toenadering vanuit tegenstellingen en verwantschap, waarbij beide instrumenten samen komen vanuit hun eigen achtergrond. Op deze manier voeren we het publiek mee met een grote rijkdom en diversiteit aan klanken en muziekstijlen. We gebruiken gecomponeerde muziek en improvisatie en laten de muziek zowel Westers als Oosters klinken, klassiek en jazzy, contemplatief en prikkelend. De ud is de Arabische korthalsluit. Het is een van de belangrijkste snaarinstrumenten van het Midden-Oosten, via de luit is het familie van de hedendaagse gitaar. Mezcuerdas komt van het Spaanse ‘mezclar’ en ‘cuerdas’; mengen en snaren.
Website: http://www.gertjanadema.nl/


 

13.00 – 14.00 uur:  buitenpodium

Lunch met optreden Harry Loco
Genieten van een heerlijke lunch verzorgd door het keukenteam en een optreden van Harry Loco. Sinds 2001 reist activist/zanger Harry Loco de wereld over met zijn muziek. Clubs, pubs, theaters festivals etcetera. Veel acties in het buitenland o.a. Engeland en Frankrijk. Hij speelde met diverse grote artiesten of deed supportprogrammes voor o.a. Melanie Safka ,Eric Burdon ,Slade , Peter Green , Essra Mohawk (Frank Zappa).  STARCHILD (Woodstock 50th)
“We are stardust ,we are golden” was het thema van het fameuze Woodstock festival Bethel NY in 1969. Deze boodschap krijgt met het nummer Starchild van Harry Loco nieuwe glans. Het nummer is in drie fases ontstaan ‘een dronken zwerver deed even zijn ogen even open toen Harry in Londen op straat stond te spelen (2001) De lichtjes in zijn ogen gloeiden even op…. De tweede keer dat Harry in aanraking kwam met starlight was bij de eerste ontmoeting met Melanie Safka (2008) haar stralende ogen “knocked me off my feet” Het kwartje viel pas bij het aanschouwen van zijn eerste kleinkind, wat een prachtige uitstraling van puur sterrenlicht.
Volgens Harry is dit de hoop voor de mensheid, steeds meer “Starchilds” komen in wereld om er weer een mooie planeet van te maken. De Woodstock-achtige boodschap is past precies; het is inmiddels 50 jaar geleden dat Woodstock plaats vond. Tijdens de 45th anniversary speelde Harry al op het Woodstock reunion festival Bethel NY, ook dit jaar geeft Harry weer een concert in Bethel (augustus) De Woodstock tour begint overigens een week eerder in Colorado ,Harry reist dan per bus naar Yasgurs farm samen met o.a. Graham Nash , ZZ Top en Paul Rodgers eva.


14.30 – 16.00 uur:  (verschillende locaties)
Workshopronde 2
In deze ronde:
– Tribal Fusion Dance –  Lucie Slaninová
– Workshop Voice Dialogue door Karin Roozemond
– Massagedans door Mark & Janine (Wilde Ziel):
– Tantra Workshop “Intimiteit” voor singles en stellen –  Arnoud Colenbrander en Mieke Vos
– Flower of Life Graffiti op het Terrein door Mark Bresser en Eve Oevering
– Mandala’s tekenen & schilderen –  Cindy Weerman
– Workshop Ten Chi Nin: een combinatie van Yoga, Martial Arts en Meditatie: door Christian Knibbe


16.30 – 17.30 uur:  Theaterzaal
Unna Zoë Astar Huijsman ( conscious theatre )


“A woman that seeks to portray and discover an inner road to a world of happiness and love. Born in a world where depression, stress, nervous breakdown, destruction, pollution of enviroment,  pollution of mind are facts, she paths her way to change her life. With the Toltec Wisdom as a guideline she explores what is truth, what are believes and lies, what is awareness and virtual reality,  wisdom and knowledge. Through playful insights she finds the way to recover her true nature, the true self and to be the artist of her own life. Dreaming your Way, shows a universal theme to liberate oneself and go beyond suffering in which many can recognize themselves.
During the theatre performance you’ll be as an audience at times a spectator and at times participating in the story.”


17.00 – 18.00 uur: buitenpodium
Buzzking – Skanky Folk saturday afternoon Buzzking is ontstaan in de straten van Rotterdam, waar verschillende straatmuzikanten gingen samenspelen. Daaruit ontstond dit vrolijk swingende muziekgezelschap. De heerlijke “Skanking Folk” nodigt uit om lekker te dansen, mee te zingen en er samen een tof feest van te maken…

They originated in the streets of Rotterdam, where several street musicians went to play together. This resulted in this cheerful and swinging band called Buzzking. The delightful “Skanking Folk” invites you to dance, sing along. Together we can make the party rock…


 

18.30 – 19.30 uur:  buitenpodium
Avondeten met de muzikale begeleiding van Wolf  (Roos Anne Govinda de Vries)

‘Wolf’ staat voor genderfluid zijn, wat onderdeel uitmaakt van de LGBTQ community en alle hokjes van man/vrouw en hetero/homo overstijgt. Op haar eerste album “My Voice” staan nummers die gaan over jezelf vinden versus jezelf kwijt raken, eigenwijze paden bewandelen, licht aansteken in donkere tijden, geloof, vertrouwen hervinden, trouw zijn aan je ziel, je hart volgen en je stem laten klinken en zegevieren.  Roos is een gedurfde songwriter die haar gevoelens poëtisch op papier zet en naar muziek vertaalt. Met haar minimalistische pianobegeleiding houdt ze haar liedjes puur en dicht bij zichzelf. Haar stem kan zowel gevoelig, haast breekbaar, als krachtig en stevig zijn. Middels haar muziek raakt zij verschillende thema’s en gevoelens aan. Ze neemt je op reis naar binnen, daar waar we vaak in onszelf aan voorbij gaan.
Haar nummers zijn ook te beluisteren op soundcloud, onder haar geboortenaam: Roos Anne Govinda: https://soundcloud.com/oosnneovindaderies


20.00 – 21.00 uur: Theaterzaal
Balcony Players – energetic, nomadic folk bandThe Balcony Players are an energetic, nomadic folk band that takes pride in making people happy and dance around the world! The international group includes members from the Netherlands, Belgium, Peru and New Orleans, USA, and their music combines these different cultures with a mix of traditional Gypsy, Jewish, and folk from around the world to create a unique and colorful sound that will lift you from your seat!
The Balcony Players began in May 2009, giving concerts on their balcony (thus the name)! Since then they have played at many stages and festivals around the world including Holland, Spain, Brazil, and the United States just to name a few.
In addition to touring professionally, they spend their spare time exploring the countries they visit in a more personal way- playing on the streets, couch surfing with people they meet and studying the folk music and culture of the region.


21.00 – 01.00 uur: De Deel
DJ Kareem Raïhani – Shaman of Dance, Ecstatic Dance Master, Dance Floor Magician 

Kareem Raïhani has been called many names for the ecstatic journeys he creates world wide on festivals, gatherings, retreats and ceremonies. The only way to understand what all those dancers feel thru Kareem’s music and dance is to simply experience it!

For more then 20 Years, Kareem Raïhani shares his music throughout Europe and beyond and mixes like no other different styles of dance music into a happening of body shaking rhythms, shamanic vibes, heart opening sounds, spiralling melodies and contagious grooves. His sets are containing many of his own productions and remixes. Being close to the heart and Mother Earth. Respecting ancient knowledge and conscious of modern technology.
Kareem’s Dj sets are setting dance floors on fire! He is always reaching for that moment when the trance kicks in and the dancer becomes the dance…