Artiesten in 2018!

Hieronder een opsomming van artiesten die zullen optreden tijdens het Ooh La La Festival. Er zullen nog zeker wat artiesten bijkomen


DJ Kareem

De op Ibiza woonachtige DJ/Producer & labeleigenaar Kareem Raïhani is een grote naam in de wereldwijd snel opkomende Conscious Dance Scene. Met zijn eigen producties zet hij al meer dan 15 jaar de dansvloer van clubs en Festivals in Europa in vuur en vlam .Zijn unieke ‘Tribal-Afro-Gipsy-Soul-Techno-Sufi-Dance’ mixen zijn extatisch, waarbij hij aanstekelijke grooves en hartverwarmende melodieën mixt met opzwepende aarderitmes en kosmische sounds.Kareem is onlangs zijn eigen label SHiNiNG MUSiC gestart; Sacred music for the dancefloor. Regelmatig brengt hij een nieuwe single uit met remixen van internationaal bekende (mantra) artiesten en ook eigen producties. Met meer dan 100 optredens per jaar, weet Kareem Raïhani als geen ander je mee te nemen in een reis waarbij, diepgang, plezier en euforie dansend hand in hand samengaan.


Cesar Pavón Orkesta 
Deze Argentijnse Band speelt m
elodieën van de hele wereld. Een uniek accordeonorkest. Het is een reis door oude en hedendaagse muziek,  gebruik makend van wereldwijde ritmes en tradities. Van kamamé, tango of folklore, tot tarantelas, paso doble, cumbias, Balkan en Centraal-Europese muziek.
De band gebruikt  vijf accordeons, viool, gitaar, drums, percussie, tuba, trompet en contrabas.
Zowel op straat als op het podium wordt de feestelijke energie overgedragen. Dit uitnodigt ons uit om de magie van het populaire instrument te herontdekken.

Website: http://cesarpavon.com.ar/


Frank Verhoef (Onemanband)
Met zijn one man band maakt rasmuzikant Frank Verhoef furore. De afgelopen jaren heeft hij even in de luwte geleefd, maar na een oefenperiode in zijn werkruimte treedt Frank nu weer volop op. Zelf omschrijft hij zijn muziek als akoestisch, stevig elektrisch, rock, blues, jazzy en folksy. Aangezien het leven van een fulltime popmuzikant destijds niet over financiële rozen ging, moest Frank er een baan bij zoeken. Hij werd inval vrachtwagenchauffeur en reed regelmatig naar de Balkan en Rusland. Soms was hij dan wel zes weken onderweg. Maar hij had altijd zijn gitaar bij zich. Aan de Roemeense grens werd hem een keer gevraagd iets te spelen voor de douane-beambten. De file aan de grensovergang liep op tot één kilometer. Frank maakte toen maar een einde aan het optreden, zodat zijn collega’s ook weer konden doorrijden.  Hij gaf ook veel muziekworkshops aan gedetineerden en in psychiatrische instellingen. Hierdoor kwam hij aan de praat met die bewoners en dat leverde veel goede therapeutische gesprekken op. Frank: “Daar heb ik heel wat mensen gezien. Sowieso vond ik het altijd leuk om anderen te ontmoeten en met hen te praten overal allerlei dingen”.


Pernilla Kannapinn
Pernilla is een muzikant en een reiziger. Ze is een dromer, een zielenzus, een mens. Ze is een kunstenaar en een componist, een leerling en een leraar, een vinder maar een zoeker, een zanger en een violist. Ze is een verhalenverteller. Haar verhalen worden vergezeld door haar wenende viool en een oude, bijna vergeten kunst van fluiten. Het is een verhaal in gesproken en onuitgesproken talen – de woorden brokkelen uit haar oude gehavende koffer; pasgeboren maar ook oude melodieën druipen uit haar 350 jaar oude viool. Het is een verhaal over een Griekse kleine hond en een meisje, met het hoofd vol dromen en een geschilderde vioolkoffer gevuld met woestijnzand; Over een klein huis op vier wielen, met een piepklein houtkacheltje en een weg die zich in alle vier windrichtingen ontvouwt.
Pernilla Kannapinn is een fenomeen. Het lijkt wel alsof ze rechtstreeks uit een andere dimensie is gestapt om ons met muzikale sterrenstof te besprenkelen.
Soms zacht en vloeiend, soms rauw en scheurend en knarsend, soms frivool en soms bedachtzaam…. Altijd muzikaal, eerlijk, puur en recht uit het hart. Info: https://facebook.com/pernillakannapinn


Unna Zoë Astar Huijsman (bewustwordingstheater)

“A woman that seeks to portray and discover an inner road to a world of happiness and love. Born in a world where depression, stress, nervous breakdown, destruction, pollution of enviroment,  pollution of mind are facts, she paths her way to change her life. With the Toltec Wisdom as a guideline she explores what is truth, what are believes and lies, what is awareness and virtual reality,  wisdom and knowledge. Through playful insights she finds the way to recover her true nature, the true self and to be the artist of her own life. Dreaming your Way, shows a universal theme to liberate oneself and go beyond suffering in which many can recognize themselves.
During the theatre performance you’ll be as an audience at times a spectator and at times participating in the story.”


I Fratelli La Strada (Muziektheater)

Dit Italiaanse/Catalaanse muzikale theaterduo zal hun show op het festival laten zien. De uitkomst van jarenlange muzikaal clownesk cabaret avontuur die begonnen is in Barcelona.

Zij brengen hun eigen composities ten gehore waarbij zij gebruik maken van traditionele en bijzondere instrumenten (viool, Gitaar, stylophone, psalter, accordion, percussie, speelgoed instrumenten, electronica en gebruiken een snufje nonsens absurd theater.

Pop-Folk-Circus muziek, ze noemen het zelf Carrilon Robot muziek.  https://www.facebook.com/i-Fratelli-La-Strada-325943947977/


Olifanttakeover (Absurdistisch)

Olifanttakeover mixes all styles and there are no limits or boundaries in  theatre. The work is always oriented to comedy, to be the best instrument with which to comment on the weaknesses of our society. It is liberating in that we laugh at what mankind prefers not to talk about. In their stories you will find elements of the absurd theatre, satire, cabaret, comedia-del-arte and puppet theatre. We very often perform without text, using gestual theatre as in silent movies, where the music serves to set the ambience and tell the plot. The costumes, clothed or unclothed, are a joy to the eye, the set – expressionist vignettes. All combine to create a spicy dish of pure theatre entertainment .
Info: www.olifanttakeover.com


Klankpoort (Muziektheater)

De Amsterdamse muziektheatergroep Klankpoort zal gedurende het hele festival meerdere optredens verzorgen, zo neemt Klankpoort de openingsceremonie voor haar rekening en verzorgen de leden een buiten-theatervoorstelling op lokatie.
Klankpoort bouwt zelf haar decor, attributen en zal tijdens het festival zichtbaar zijn met knutselprojecten, jamsessies en kampvuur optredens.
Klankpoort neemt je mee in de wereld van magie, fantasie en liefde.
Geniet mee!


Papafromigas (klezmer, polka en punk)

Vanuit Emmen en omstreken komt de band Papaformigas, die de vele plannen heeft omgezet in wat actie. De band combineert klezmer, ska, reggae, polka en punk in een verfrissende wereldmuziek!  Deze band bestaande uit de zes leden; Ilona, Jorge, Marjolein, Jan, Patrick en Luz speelt vol energie en weet menig publiek in beweging te blijven. Het is gewoon niet mogelijk om stil te blijven staan als deze vrolijke formatie begint te spelen. Het was een hele uitdaging om de muziek van Papaformigas over te brengen, want ‘mainstream’ is het natuurlijk niet.
Een optreden van deze vrolijke lieden mag in ieder geval niet ontbreken bij de echte liefhebbers van muziek, want een onvergetelijk feest wordt het sowieso! Info: https://www.facebook.com/papaformigas.nl/


Couple (+) meets Sandhya Sanjana (wereld)

Couple (+)
Hassie Dune & Ania Brzezinska
…het wordt een spannende happening 🙂
Couple (+) Extra: ons nieuwe repertoire en extended met de krachten van Sandhya Sanjana en Mees Bangert
In het COUPLE (+) repertoire wordt singer-songwriter materiaal gecombineerd met klank-landschappen (soundscapes).
Soms groovie, funkie en swingend, soms meditatief en vrij.  Stemmen, een loopstation (beats & samples) en een exotisch instrumentarium:N’goni–Afrikaanse harp
Cuica – Braziliaans percussie instrument
Trompet – (met verschillende dempers)
Percussie  Couple(+) “Global Grounds”:
https://www.youtube.com/watchv=stfCSjCkUu0
en met indiaase invloeden van Sandya; https://www.youtube.com/watchv=KWFyDNMxgRU 


Bram Van Overbeke (fluitconcert)

 

 

 


Mahadeva (mantra’s & dansen)

Een muzikale reis waarin we in vrijheid zullen zingen en dansen naar hartenlust van klein naar groot van ingetogen naar uitbundig, opzwepend van binnen naar buiten en terug.
Een avond van ontmoeten, verbroederen en verzusteren.
Een fijne combinatie van mantra zingen en dansen.
Met heerlijke Live Muziek.   Zing en Dans!  Hou je niet in  Dans en Zing mooie God(in)  Beweeg maar mee met de muziek  je bent geweldig en uniek!

 


De Huilende Wolven (wereld)

Deze muzikale formatie is ontstaan op Landgoed AlGoed.
Teruggekeerd in West Europa, dat zijn ze, De Huilende Wolven. Ze hebben de wildernis meegenomen. Muziek om op te dansen; muziek om bij mee te spelen en te zingen; muziek om mee te verbinden; muziek om bij te verzusteren en te verbroederen; verborgen schatten uit de muzikale kronieken van de mensheid spelen De Huilende Wolven. Grenzeloze composities met strakke arrangementen worden afgewisseld met herkenbare stijlen met hartstochtelijke refreinen en coupletten in alle mogelijke ritmes.
https://www.facebook.com/De-Huilende-Wolven-826956787449582/


Karnivale (Kunst & Theater)
De Karnival komt eraan! De Karnival is een alternatieve doe-kermis, bedacht door een groep onbesuisde kunstenaars uit Enschede.

Druk je suf in de Bamkars, speel mee met het Drank Draai Orgel of stap op een custom made stokpaard! Wat ooit begon met het ‘spelletjes-veld’ tijdens het Enschedese Zuiderfestival, is in twee jaar uitgegroeid tot een eigentijdse doe-kermis. De Karnival is een doe-spektakel waar je zelf meewerkt aan de belevenis. Want zonder spierkracht komen de botskarretjes geen meter vooruit. Jong en oud kan hier weer actief zijn, dingen maken en in beweging zetten. Wie meedoet aan De Karnival wordt onderdeel van een waar gesamtkunstwerk.

 


Dieter Van Obberghen (klankconcert)

LEMURIAANSE KLANKENREISIs een ligconcert met etnische en andere akoestische instrumenten.Het is een klankenbad waarbij je een innerlijke massage krijgt; gifstoffen in en rond de organen trillen los, in de ontspanning observeer je jezelf; een intense ontgifting voor lichaam en ziel.

Lemurië is een beschaving voor het gezonken continent Atlantis. Het is het bewustzijn dat de dualiteiten overstijgt… Het is terugkeren naar de blauwafdruk van de mens, de bron… Zijn in het hier en nu.  Dit zou kunnen passen voor het slapengaan. (voor volwassenen dan… kinderen worden hierdoor opgeladen en energiek.   Luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=TNqK5mxbMDw&t=10s
Website: www.puurmuziek.be .


Leona Leppers (harp)
Leona bespeelt harp sinds 2009. Ze staat bekend om haar prachtige rijke en pure harpspel, van verstild meditatief tot zeer expressief, krachtig en vurig, met een schoonheid om stil van te worden! Leona kwam in 2009 op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar haar aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ze de snaren aanraakte ervoer ze de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ze een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ze een straatharpist van wie ze veel leerde! Op de harp dansen haar vingers en dat maakt haar zielsblij. Ze ervaart een bijzondere helende energie door haar handen intuïtief over de snaren te laten dansen.

Het is magisch!
Website: www.healingharp.nl


Jerry’s Special (entertainment)
Jerry speelt diverse typetjes en is voor de vaste gasten van het Ooh La La Festival een graag geziene creatieveling. Jerry is een gezelligheidsmaker. Interactief theater met spelletjes, liedjes en gekkigheid. Als Jerry komt dan trekt hij alles uit de kast: bingo, koffiepad-lezen, taart-lezen en plaatjes draaien. Telkens komt hij als typetje. Bijvoorbeeld als Diny met haar nieuwe interactieve hondenshow voor volwassenen.

Verder zal Jerry ook zijn aandeel hebben bij de openingsceremonie en zal hij op onverwachte momenten opduiken.
Meer info: http://jerrysspecial.nl/


Hummingbrothers (mompelmuziek)
Deze broers kunnen heel veel bekende melodieën spelen, alleen de teksten zijn ze kwijt.

 

Toch zijn ze niet te beroerd hun muziek te laten horen en dat is ook met allen wat geneurie of gemompel ook best te doen. Ach beoordeel het zelf maar.


Nathalie Bosch en Martin Adolfsen

Nathalie Bosch en Martin Adolfsen bieden unieke concerten, waarin je meegnomen wordt op een reis van klanken en muziek. Klanken en muziek die iets in jezelf in beweging brengen. Deze concerten zijn niet zomaar concerten, maar de muziek helpt je weer verbinden met jezelf en met elkaar. En vanuit die verbinding voel je je herboren.
Zij zullen je in vervoering brengen doormiddel van zang in combinatie met hangdrum, gitaar, trommel en andere krachtige instrumenten.
Dit is werkelijk een unieke beleving, die je samenzijn tot een heel bijzonder samenzijn maakt en het samenzijn naar een hoger niveau tilt, waarin je alleen nog maar de verbinding voelt.
Ga mee op deze  magische reis van klank en muziek, wat het samenzijn nog meer bijzonder maakt.


Erik Huele is sinds 1999 actief met lesgeven in de Healing Tao Qigongs.
Hij is in Nederland opgeleid tot associated-instructor door senior-instructor Annette Derksen en voorjaar 2001 in Zwitserland door Mantak Chia zelf gecertificeerd tot Healing Tao instructor. Hij heeft geruime ervaring in les geven aan groepen en individueel. Op Savita (bij Winterberg nabij Dortmund) geeft hij regelmatig weken gecombineerd met natuur wandelen, zingen en vuur ceremonies
Sinds 2012 is de chinese Qigong meester Chunyi Lin een grote inspiratie voor hem en volgde hij meerdere workshops.
zie Springforestqigong.nl
Erik is pianist en componist en geeft regelmatig concerten (o.a. Zwitserland
en Frankrijk). Hierbij is improvisatie essentieel. Tevens is hij Soulsinging docent.

 

En uiteraard komt er nog een hoop bij!