Programma Zondag

Zondag 9 juni 2019

Download
PROGRAMMA ZONDAG 9 JUNI 2019

(programma kan nog veranderen)

07.30 – 8.30 uur: In de Deel
Gayatri Mantra recitatie ceremonie – Fleur Leeflang

Op elk moment van de dag en nacht wordt ergens ter wereld de eeuwenoude Gayatri mantra gezongen of gereciteerd. De helende trilling van de woorden werkt voor de zanger en voor de
luisteraar. Ervaar wat er in je gezien wil worden bij het aanbreken van de festival dag, nog voor het ontbijt. Breng met een intentie heling bij jezelf, bij geliefde anderen, bij moeder aarde of bij welk levend organisme dan ook.
In de Gayatri mantra ceremonie zitten we in een cirkel en zing ik met liefde een openingsmantra. Samen zingen we daarna de Gayatri mantra 108 keer, in vier rondes van 27 keer. Door dit hoge
aantal raak je in diepe meditatie en gaat het reciteren (zingend opzeggen), na wat keren bewust uitspreken, vanzelf stromen. We zingen nog drie mantra’s samen en de laatste mantra’s zing ik jullie toe.
Ik ben Fleur Leeflang, 45 jaar, uit Haarlem en ik ben in 2017 op het Open Up festival door de Gayatri Mantra gegrepen. Het reciteren van de mantra geeft me elke dag een diep gevoel van wat er in mij leeft en wat ik de dag te bieden heb. Ik beweeg me vrij en ontspannen door het leven, ik dans graag en aanvaard het bestaan zoals het op me af komt. Zingen heb ik altijd graag gedaan en ik voel mekrachtig in het delen van mijn stem vanuit rust en openheid.


08.30 – 09.30 uur:
Ontbijt met Theatraal accent

Genieten van het heerlijke en gezonde ontbijt verzorgd door Conan (foto) en zijn keuken team.
Wie weet zul je tijdens het ontbijten nog wel wat verrassingen te zien krijgen of onverwachte vreemde ontmoetingen hebben.
Tijdens de ontbijtmomenten heb je ook tijd om te kijken welke workshops je wellicht vandaag zou willen volgen.
Koffie en thee zit er uiteraard bij en is er ook een ontbijt zonder brood mogelijk.
Keuze is er genoeg voor bijna elk dieet.
Heb je een zeldzaam dieet? geef het door bij het aanmelden.


09.30 – 12.00 uur: ( De Deel)
Ecstatic Dance met DJ Yarun Dee

The music Yarun Dee plays is a fusion of electronic music mixed with shamanic, tribal and oriëntal sounds from around the planet. The feeling on the dance floor is spacious and grounding at the same time. Subtile and compelling melodies, strong and earthy beats. Rhythms that make your body want to dance, your mind to become silent and your spirit to expand.
In the past several years he has been a resident at the core of Conscious Clubbing at Odessa and Club Lite in Amsterdam. Where he played at a broad spectrum of conscious events like Ecstatic Dance, Tantric Dance, The Chocolate Club, Nataraj and Shine. He lately started his own conscious club night at Odessa called IXCACAO, a Cacao Ceremony and Dance Journey , every 3th saturday of the month. Playing at Ecstatic Dances throughout The Netherlands, Europe and beyond. Right now he also is a resident at Ecstatic Dance Utrecht and Ecstatic Dance Odessa Amsterdam and almost every other larger Ecstatic Dance in NL.
“Ecstatic Dance is for me a celebration of life, of human existence in it’s full spectrum & full expression. From darkness to light, from sadness, fear and anger to happiness, playfulness and lightness to feelings of pure ecstacy. Dancing is one of the best ways to become free and expand or even trancend the mind. To go beyond the ‘regular’ perception of myself, the inner- and outer Universe. Dancing can generate to become free of thought, all mist disappears and a direct experience of reality remains.  Website: https://www.facebook.com/shamanicbeats/ 

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.  Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels. Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel. Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Dansen op blote voeten. Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.  Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.


09.30 – 12.00 uur:  (De Tipi)
Angel Cacao geeft energie.

Laat je in verbinding gaan met je authentieke zelf.
In een veilige omgeving wordt een ruimte gecreëerd om plezier te hebben, eerlijk te zijn en te genieten van het leven.
Als je een trommel hebt of ander muziekinstrument hebt, dan mag je deze meenemen!
We gaan er met z’n alle een fijne ochtend maken waar we in verbinding staan met onszelf en onze omgeving.
Voor deze workshop/ceremonie wordt een extra bijdrage gevraagd van € 10,00 te verrekenen met de workshopgever.


 

10.00 – 11.30 uur: (verschillende locaties)

Workshopronde 3
In deze ronde:
– Soefi-dans met Dick Sinnige
– Osho Dynamic Meditatie – Ma Deva Madhuri
– Vrouwen en drummen door Mark Bresser en Eve Oevering
– Volledig Vrouw Zijn! – Pippa Pinuppins en Alejandra Acosta
– Handheld Graphics workshop – Lucie Slaninová
–  Mandala Weaving –  Karin Laars


12.00 – 13.00 uur (Natuurpodium)
Leona Leppers – Healing Harp

Leona bespeelt harp sinds 2009. Ze staat bekend om haar prachtige rijke en pure harpspel, van verstild meditatief tot zeer expressief, krachtig en vurig, met een schoonheid om stil van te worden! Leona kwam in 2009 op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar haar aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ze de snaren aanraakte ervoer ze de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ze een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ze een straatharpist van wie ze veel leerde! Op de harp dansen haar vingers en dat maakt haar zielsblij. Ze ervaart een bijzondere helende energie door haar handen intuïtief over de snaren te laten dansen. Het is magisch!

Website: www.healingharp.nl


13.00 – 14.00 uur:  buitenpodium
Lunch met optreden Cato Fluitsma

Cato Fluitsma zingt, speelt accordeon en leeft daar van. Beetje hulp van de staat, dat wel, en dat is ook nodig want een gezin runnen kost veel tijd en levert, behalve liefde, bar weinig op.

Ze speelt op feestjes en in buurthuizen, tijdens jubilea en rondom begrafenissen. Ook schrijft ze zo nu en dan een geangageerde song en voelt zich dan een heuse, hedendaagse troubadour. Hoe het tijdens Ooh lala zal uitpakken is nog de vraag, misschien duikt ze met haar witte accordeon op tijdens de afwas of hoor je haar bij het kampvuur schallen als je net van plan was om te gaan slapen. Ze doet ook een officieel optreden on stage, wellicht met jullie als backing vocals?   Aho! Of Ayay! Gypsy by nature:) 


 

14.30 – 16.00 uur: (verschillende locaties)

Workshopronde 4
In deze ronde:
– Wereldconditie – Holistische dansfitness – Jeanine Theunissen
– Monsters bestaan (niet) door Roelie Hommes
– Earth Sounds klankenreis – Paul Melis en Ingeborg van Berkel
– Workshop Tantrische Derde Oog activatie door Mark & Janine (Wilde Ziel)
– Drumcirkel met Mark Bresser en Eve Oevering
– De Reis van de Held – Alex Berendsen
– Satsang met Dick Sinnige


16.30 – 17.30 uur: Theaterzaal
Magisch & Wijs: De Bevrijdingsreis! Pippa  & Wolf – muziektheater

Dit verhaal laat al dansend, zingend, muziek makend en orerend alle verschillende kanten van de vrouw en haar bevrijding zien. Tevens wordt er een ode gedaan, niet alleen aan onszelf en alle vrouwen maar ook aan alle mannen. We laten het publiek niet alleen de verschillende kanten van onszelf in bevrijde vorm zien maar nodigen ze middels interactief theater uit mee te doen en op avontuur te gaan met ons om zichzelf te bevrijden. Dit doen we door ze aan te spreken middels de vijf talen van de Bron of de Ziel: Kunst, aanraking, stilte, geluid en beweging. Deze vijf talen zijn weer verbonden met onze vijf zintuigen. Als we het leven weer optimaal durven omarmen en opsnuiven middels onze vijf poortjes naar God (de zintuigen) worden we als vanzelf van binnen uit bevrijd. Dit één uur durend optreden van Roos Wolf en Pippa is een magische reis naar bevrijding van alle delen in jezelf die gevierd, gehoord, bewogen en aangeraakt willen worden. Daarnaast zullen de vrouwen van de Burlesque workshop een prachtige en uitnodigende choreografie laten zien op het zelf geschreven nummer van Roos ‘aangeraakt’. Roos Wolf is singer / songwriter en muzikant. Alle muziek die live wordt gespeeld is van haar hand en door haar gecomponeerd en geschreven.

Pippa is pin-up artiest en podium predikant en gebruikt haar zelf geschreven poëzie en spoken word in haar cabaretachtige voorstellingen en optredens waarbij ze vele soorten fusion dans gebruikt met als twee belangrijkste de Burlesque en de Buikdans.

Website:  http://www.bypippa.nl


17.00 – 18.00 uur buitenpodium
Mahadeva Mantra’s Heartsongs
Image may contain: 1 person

Mahadeva is Serena, Gerwin, Wim, Mathé en Eef. We zingen Mantra s en Heartsongs ter ere van de grote drijvend kracht… de universele Liefde.. Mahadeva…om ons te herinneren en te voelen wie we zijn en waar we vandaan komen. we nodigen je uit om mee te zingen of te luisteren… en samen te voelen verbinden…verbroederen..verzusteren…ontspannen…ontladen…genieten…lachen …huilen…Dansen!
Hier.. nu.. Samen…in vrijheid….Mahadeva.

18.30 – 19.30 uur:  buitenpodium
Avondeten met de muzikale begeleiding van de Humming Brothers

Een vorkje prikken en tegelijkertijd luisteren naar neuriënde en mompelende broers.
Deze broers kunnen heel veel bekende melodieën spelen, alleen de teksten zijn ze kwijt.
Maar met volle mond kun je toch niet zingen.
Toch zijn ze niet te beroerd hun muziek te laten horen en dat is ook met allen wat geneurie of gemompel ook best te doen. Alhoewel ze in de loop der jaren wel wat woordjes hebben leren zingen… dus wie gaat het nog ergens over,.  Ach beoordeel het zelf maar.

 


19.30 – 21.00 uur (De Grote Tent)
Raagmala Suite


De van origine Russische Marynka Nicolai (piano, neo-klassiek) en Dr. Goldfinger (electronica, percussie) laten zich samen met de Indiase Avi (sarod) inspireren door de klassieke Indiase “raga” muziektraditie. Een continu spel tussen emotie, compositie en improvisatie. Het van nature meditatieve karakter van de raga’s komt liggend ultiem tot zijn recht. Dr. Goldfinger draait voorafgaand en na afloop van het concert tevens een fijne selectie van traditionele klassieke muziek en ambient elektronica.  De vijf raga’s die de basis vormen van Raagmala Suite raken elk een andere snaar, vaak gepaard met een kleur, en bieden talloze mogelijkheden voor muzikale interpretatie. Een continu spel tussen emotie, compositie en improvisatie. Het van nature meditatieve karakter van de raga’s komt liggend ultiem tot zijn recht. website: http://imperceptibleart.eu/raagmalasuite/


21.15 – 21.45 uur (Theaterzaal)
Tappin-It Collective – LOCO!  Spelers/dansers: Doortje Peters en Robin Lie

LOCO! is een explosieve dansvoorstelling over nauwelijks beheersbare neurosen en complete gekte. Vier tapdansers ontladen hun overtollige energie in onaangepaste ritmes en gaan hierin op zoektocht langs de vele definities van gekte en de absurditeit van alledaagse rituelen. Een unieke combinatie van tap, percussie en bewegingstheater .
T.I.C. is a collective of tapdancers based in Amsterdam, with different backgrounds in music and dance. They can spice up your event with a fun and explosive performance but they are also creating their own theatrical shows. Tappin-It Collective’s permanent members are Marnix Lenselink, Robin Lie, Doortje Peters and Tim Boerlijst. Their main mission is to show tap in a wider context by combining it with percussion, live music, film, contemporary dance and other forms of theatrical expression.  Website: https://www.facebook.com/pg/tappin.it.collective/


22.00 – 22.30 uur Theaterzaal
Lucie SlaninováLucie is performer of Tribal Fusion, gypsies etnic dances, Yoga, Chair dance etc. Creates perfomances and workshops for different types of events: festivals, company events, castles/taverns, solo or with live musicians/bands etc.

I started first with classical, modern dance and japanese Butó dance.
I got to exotic dance styles across over music. Because love different kinds of music. Traveled behind it to festivals and listened to different ethnicities and world music. I saw there bellydance. I fell into love bellydance.The dance was always important part of my life. So I started to study gradually dances like arabic pop, etnic gypsies styles, American Tribal Style, Tribal Fusion,Yoga.

I have school design of lights and drawing art also.
As performer I have rich dance experiences from medieval taverns, at company events, castles, clubs, festivals, as well as Busker (street show) alound or with different kinds of bands here and abroad also. I create my own costumes. I have in Czech Republic own dance/Yoga school too.

Lucie treedt op tijdens de openingsceremonie op vrijdagavond en geeft tijdens het festival twee workshops:
Handheld Graphics  en Tribal Dance

Website: https://lucieslaninova.wixsite.com/tribalfusion  http://tribalfusiontanecnice.weebly.com/


22.30 – 00.00 uur: (De Deel)
La Orquesta Informal: Gypsy, Rumba, Ska, Cumbia, Balkan Beat and Rock

La Orquesta Informal is a traveling “band-orchestra” that mixes Latin instruments and rhythms with European gypsy music colors. Thus, they play between rumba, ska, cumbia, balkanbeat and rock, proposing a mestizo and worldly festive sound that unites borders and cultures.
“We are all the same, under the rays of the Sun” (El Sol, Mestizonando 2018)
The group starts at the end of 2009 in Rosario, Argentina, making presentations constantly in their city and many others, as well as tours of Brazil and Uruguay until 2018, then they migrate to Europe performing shows in International Festivals, halls and pubs, covering 7 Countries: Russia, Finland, Spain, France, Italy, Switzerland and Germany. In this tour the group begins to work with the international producer Sudestada Sounds (Onda Vaga, Bersuit Vergarabat, El Plan de la Mariposa, etc).

Website: https://www.lafanfarriadelcapitan.com/