Artiesten in 2017

Op deze pagina kun je al een voorproefje zien van de artiesten die hebben toegezegd te komen naar het 3e Ooh La La Festival! Er komen uiteraard nog meer.

bangladeshBandgladesh Experience

Bandgladesh brengt werkelijk iets vernieuwends;
Performances in een “Bubble”, waarin waanzinnige projecties en eigengereide soundscapes functioneren als trigger, om het aanwezige publiek vrij te maken van gedachten en spanning.
Los van de originaliteit van de Bubbel, en het prachtige instrumentarium (verschillend gestemde Hand pannen-Trompet-N’goni (Afrikaanse Harp)-Percussie-Stem), wordt er op een eigenwijze manier geëxperimenteerd met het thema Spiritualiteit.

In de klanken van Bangladesh klinken positieve intenties, die helpen het veld van liefde en eenheid te verstevigen.

Meer info: http://www.bandgladesh.com


DJ Shanto:

Met een achtergrond als club dj (oa het roemruchte Fellini in Utrecht) startte DJ Shanto in 2002 met Nataraj, Nederlands bekendste blote voeten feest. Als geen ander weet DJ Shanto een grote mix aan stijlen tot een groot muzikaal avontuur te smeden. In zijn muziek klinkt warmte en verbinding, een belangrijk element op zijn feesten maar ook extase en euforie. In 2010 startte hij Club Lite in Amsterdam, de eerste ‘Conscious Club’  ter wereld. Twee jaar later stond hij aan de basis van Ecstatic Dance in Nederland.
Zelf omschrijft hij zijn muziek het liefst als ‘Peaceful grooves and harmonizing melodies’

naamloosNusodia:

Nusodia is een tienkoppige Afrojazz band uit Amsterdam, opgericht in 2011 door west-Afrikaanse, Surinaamse en Nederlandse artiesten. West-Afrikaanse instrumenten zoals de balafon, ngoni en verschillende drums zijn leidend, begeleid door een jazztrompet. Dit geeft een bijzonder, groovy sound.

De nummers worden gezongen in het Frans en Jula (een west-Afrikaanse taal) en gaan over respect, tolerantie, religie en natuurlijk liefde. In de muziek hoor je de rijke traditie van Burkina Faso, gemengd met tradities uit Senegal, Guinee, Suriname en met jazz. Hun energieke optreden zul je niet snel vergeten!

Meer info: https://www.facebook.com/Nusodia-401373093334351/


Olifant Take Over: 

Zijn het absurdistisch theaterduo Olifanttakeover uit Amsterdam.
Ze gaan dit jaar een speciale familie-voorstelling geven: Bob en Bob en de Bakbloem Bakkelij.
http://www.olifanttakeover.com/


11202806_10153699008422978_824970974675973300_nI Fratelli La Strada: 

Dit Italiaanse muzikale theaterduo zal hun show op het festival laten zien. De uitkomst van jarenlange muzikaal clownesk cabaret avontuur die begonnen is in Barcelona. Zij brengen hun eigen composities ten gehore waarbij zij gebruik maken van traditionele en bijzondere instrumenten (viool, Gitaar, stylophone, psalter, accordion, percussie, speelgoed instrumenten, electronica en gebruiken een snufje nonsens absurd theater. Pop-Folk-Circus muziek, ze noemen het zelf Carrilon Robot muziek.
https://www.facebook.com/i-Fratelli-La-Strada-325943947977/


12928328_984572328278325_7017229402846106038_nLucie Slaninová

Een Tsjechische Gypsy danseres die veel talenten in huis heeft, Ze zal Tribal Fusion, Belly Dance en Gypsy Dance workshops en voorstellingen geven. Ze is zeer getalenteerd, ook als yoga docente,…

http://lucieslaninova.wixsite.com/lucy


De Huilende Wolven

Deze muzikale formatie is ontstaan op Landgoed AlGoed.
13507224_907350346076892_1526865313535354801_nTeruggekeerd in West Europa, dat zijn ze, De Huilende Wolven.
Ze hebben de wildernis meegenomen.
Muziek om op te dansen; muziek om bij mee te spelen en te zingen; muziek om mee te verbinden; muziek om bij te verzusteren en te verbroederen; verborgen schatten
uit de muzikale kronieken van de mensheid spelen De Huilende Wolven.
Grenzeloze composities met strakke arrangementen worden afgewisseld met herkenbare stijlen met hartstochtelijke refreinen en coupletten in alle mogelijke ritmes.

https://www.facebook.com/De-Huilende-Wolven-826956787449582/


Annabel

Singer-songwriter Annabel schrijft Engelstalige liedjes waarin kwetsbaarheid en kracht hand in hand gaan. Haar inspiratie put ze uit haar levenservaringen in het vinden van balans tussen diepgang en licht. Het zijn vaak verhalende liedjes waarin donker en licht in dialoog zijn. Op de popacademie van het Conservatorium in Amsterdam heeft ze zang gevolgd en voelde daar al snel dat ze haar eigen weg wilde gaan. Nu speelt ze samen met muzikanten (ondermeer De Huilende Wolven) en solo op gitaar. Dit jaar verschijnt haar eerste CD en muziekclip.


AzohrA

Azohra speelt eigen composities met invloeden uit de hele wereld. Haar Nederlands/Amazigh cultuur afkomst speelt ook een rol in haar muziek. Ze heeft ondermeer opgetreden als frontvrouw van Wilde Rozen (Nederlandstalige band); Fatima-Zohra und Ihre Boys en Connie & Kennie (cabaret), AJAPA (meditative fusion)  en Juan Noguera en Band (world music) nu voor het eerst op Ooh La La met haar soloproject!
Meer over AzohrA:
https://www.youtube.com/watch?v=XQn_kRUatks
http://www.zohra-art.com 


Muziektheatergroep Klankpoort

De Amsterdamse muziektheatergroep Klankpoort zal gedurende het hele festival meerdere optredens verzorgen, zo neemt Klankpoort de openingsceremonie voor haar rekening en verzorgen de leden een buiten-theatervoorstelling op lokatie. Klankpoort bouwt zelf haar decor, attributen en zal tijdens het festival zichtbaar zijn met knutselprojecten, jamsessies en kampvuur optredens. Klankpoort neemt je mee in de wereld van magie, fantasie en liefde.
Geniet mee!


Danalyze

Danalyze (Danielle Cornelissen 1977 Netherlands) is een ” Harmony-Singing-Bird. “From an early age (8) she added harmonies to existing music by recording them with a crappy old microphone, radio and recorder.
After co-singersongwriting in 2 Bands; the Suncows, Jasses and organizing & joining Jam-sessions (1994-2000), she decided she’d go solo as Danalyze.  Still loving to add harmonies to all the music she likes as well as to her own songs, harmonies float through her head and since she’s an expressionist she needs to get them out! The Orchestrae in her head often lead to a songs. Equipped with a Baritone Ukelele, her voice is still her main instrument.

Danalyze:

Music is the international Language that brings people together. That energy is so powerful that people fall in love, wars get to an end and other magical things happen. Where would we be without music!


Mahadeva

Mahadeva is Serena en Gerwin. Ze zingen Mantra s en Heartsongs bij het kampvuur ter ere van de grote drijvend kracht… de universele Liefde.. Mahadeva…om ons te herinneren en te voelen wie we zijn en waar we vandaan komen. we nodigen je uit om mee te zingen of te luisteren… en samen te voelen verbinden…verbroederen..verzusteren…ontspannen…ontladen…genieten…lachen …huilen…
Hier.. nu.. Samen…in vrijheid….Mahadeva.
Info: https://www.facebook.com/Mahadeva-Mantras-Heartsongs-188432174975546/

Jerry Kroezen

Jerry speelt diverse typetjes en is voor de vaste gasten van het Ooh La La Festival een graag geziene creatieveling.    Jerry is een gezelligheidsmaker. Interactief theater met spelletjes, liedjes en gekkigheid. Als Jerry komt dan trekt hij alles uit de kast: bingo, koffiepad-lezen, taart-lezen en plaatjes draaien. Telkens komt hij als typetje. Bijvoorbeeld als Diny met haar nieuwe interactieve hondenshow voor volwassenen.
Verder zal Jerry ook zijn aandeel hebben bij de openingsceremonie en zal hij op onverwachte momenten opduiken.
Meer info:  http://jerrysspecial.nl/


Leona Leppers

Leona bespeelt harp sinds 2009. Ze staat bekend om haar prachtige rijke en pure harpspel, van verstild meditatief tot zeer expressief, krachtig en vurig, met een schoonheid om stil van te worden! Leona kwam in 2009 op bezoek in het Liobaklooster in Egmond. In de kapel stond een prachtig bloeiende bloesemboom, maar haar aandacht werd enorm getrokken naar de harp die daar ook stond. Toen ze de snaren aanraakte ervoer ze de schoonheid van de klank. Vanaf dat moment voelde ze een enorm verlangen, een soort oerkracht om de harp te bespelen. Kort daarna ontmoette ze een straatharpist van wie ze veel leerde! Op de harp dansen haar vingers en dat maakt haar zielsblij. Ze ervaart een bijzondere helende energie door haar handen intuïtief over de snaren te laten dansen. Het is magisch!

Website: www.healingharp.nl


Ramon Burnet met Tony Swärtz

Ramon Burnet, componeert schrijft en zingt al vele jaren liedjes, van kwaadaardig levenslied, via vrolijke platvloers rijmende treurigheid, tot tegendraadse kinderliedjes.. Door, onder andere, het veelvuldig schoppen tegen heilige huisjes, is hij in een rolstoel beland. Maar dat weerhoudt hem niet om nog af en toe op te treden. Deze keer in samenwerking met zijn vaste zangeres Tony Swärtz. Ze zingen met van te voren opgenomen pianopartijen, ingespeeld door Robert Kwakkelstein. arrangeur en pianist van bijna al zijn liedjes, waarvan hij er ook een paar componeerde.
Ook filmt hij de beelden die jullie gaan bekijken.

The Incredible Stacks

Terwijl je ze beluistert vraag je je af hoe The Incredible Stacks het voor elkaar krijgen; hoe kunnen drie improviserende gasten op deze apparatuur uit de jaren ‘60 en ‘70 zo fris en modern, zo aanstekelijk en dansbaar klinken!?

De setopbouw heeft meer overeenkomsten met die van een DJ dan met die van een rockband—verwacht geen set van losse liedjes, maar een strakke ‘jam’ van vette beats, rauwe gitaar en stampende bas. Het gaat allemaal om ritme, onweerstaanbare grooves, catchy riffs en muzikale spanning. Soms zou je zweren dat er een dansplaat op staat. Maar ze zijn het nog steeds. Volledig analoog. Geen samples, geen sequensers, geen laptops.

http://thestacks.nl


naamloos‘Familiegeheim’
 
Vader en zoon, schoolmuzikanten en componisten. Klaas en Sebastiaan Mulder spelen graag samen op evenementen, maar hun eigen werk is normaal enkel in de woonkamer te horen. Nu brengen ze de dit familiegeheim naar buiten om te laten horen wat er in dit artistieke nest werd uitgebroed.