Workshops 2019

DOWNLOAD HIER HET WORKSHOP PROGRAMMA en print het uit! (wijzigingen voorbehouden)

Workshop ronde 1 zaterdag 8 juni
Workshop ronde 2 zaterdag 8 juni
Workshop ronde 3 zondag 9 juni
Workshop ronde 4 zondag 9 juni
Workshop ronde 5 maandag 10 juni


Op deze pagina staan de workshops vermeld in de verschillende rondes. Wijzigingen voorbehouden.

Zaterdag 8 juni 2019

Workshop Ronde 1  10.00-11.30 uur


09.30 – 12.00  uur (!) in De Deel
Ecstatic Dance met DJ Martyn Zij

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.  Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels. Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel. Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Dansen op blote voeten. Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.  Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.


09.30 – 12.00 uur. in de Tipi
Angel Cacao geeft energie. 
Laat je in verbinding gaan met je authentieke zelf.
In een veilige omgeving wordt een ruimte gecreëerd om plezier te hebben, eerlijk te zijn en te genieten van het leven.
Als je een trommel hebt of ander muziekinstrument hebt, dan mag je deze meenemen!

We gaan er met z’n alle een fijne middag maken waar we in verbinding staan met onszelf en onze omgeving.
Voor deze workshop/ceremonie wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00 te verrekenen met de workshopgever.

 


10.00 – 11.30 uur in de Theaterzaal
Massagedans door Mark & Janine (Wilde Ziel):

Massagedans is een liefdevolle dans, waarbij het accent ligt op contact met elkaar maken op een zachte, afgestemde manier. Het is een spontane dans op blote voeten, waarbij zo min mogelijk wordt gepraat, om het lichaam en je impulsen beter te voelen en te volgen.  Massagedans wordt begeleid door Janine en Mark van Wilde Ziel.  We starten met een heerlijke warming up:
Met prachtige oefeningen in afstand-nabijheid, grenzen aangeven, de ander uitnodigen en bij jezelf blijven. Massagedans is heerlijk speels en vrij. Met enkele voorbeelden laten we zien wat er kan ontstaan. Na de workshop volgt een korte sharing. Meenemen: makkelijke kleding waarin je je fijn voelt en geschikt om in te dansen. Flesje water.
De dans wordt in heel Nederland gegeven (www.massage-dans.nl) en is elke 2 e vrijdag vd maand in Amsterdam in ons eigen Centrum voor Happiness.
Onze Websites: http://www.wildeziel.nl en http://www.centrumvoorhappiness.nl


10.00 – 11.30 uur, in de Dromenvanger
Workshop Shiatsu en Pranic Healing door Christian Knibbe en Michelle Tarenskeen

Vind je het leuk om andere mensen terug in hun kracht te brengen door aanraking en verbinding (inclusief jezelf)? Vind je het interessant om meer te leren over energiebanen (meridianen), de 5 elementen, chakra’s en Prana? Dan mag je deze workshop niet missen! Deze combinatie van Oosterse Geneeskunst biedt iedereen de handvaten om jezelf en anderen te kunnen helpen met hun klachten. Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage. Door druk uit te oefenen met de handen en vingers, wordt de prana, chi, of levensenergie, gestimuleerd om beter door te stromen. Uniek aan onze methode is de elementenleer in combinatie met de chakra’s en de corresponderende meridianen.Bij Pranic Healing leer je werken met het energetisch lichaam en de chakra’s. Je leert hoe je deze kunt voelen en hoe blokkades kunnen worden opgeheven! Hierbij is geen fysieke aanraking nodig.Tijdens deze workshop krijg je enkele basis-technieken aangereikt waarmee je direct aan de slag kunt. Ook leren we je een aantal eenvoudige meridiaanstrekkingen aan die voor iedereen toepasbaar zijn! Draag makkelijk zittende, liefst katoen kleding en neem een grote handdoek mee. We werken deels op een mat (futon of yogamat) en deels zittend op een stoel of op de grond.


10.00 – 11.30 uur, in de Oerakel-tent
Creëren en helen met de Flower of Life door Mark Bresser en Eve Oevering

We vertellen over het symbool, de mystiek en de magie erachter.
Dit in een interactieve workshop met demonstraties, modellen en
interactieve momenten.
We laten zien hoe het symbool ons inspireert in de klankheling en de schilderingen die we maken.
De deelnemers gaan ook zelf aan de slag en kunnen een  korte (zachte) ervaring van klankheling opdoen.

Info: http://www.oerakel.nl


10.00 – 11.30 uur, in de Shamyana-tent
Kundalini Yoga –  Akal Kiret Kaur 

Kundalini yoga is behalve praktisch ook zeer krachtig. Het balanceert het kliersysteem en versterkt het zenuwstelsel. Het helpt je kalm, gecentreerd en helder te blijven tijdens alle uitdagingen van je leven. Door het beoefenen van kundalini yoga groei je. Je voelt je vitaler en energieker. Een kundalini yoga les  bestaat uit een kriya (een vaste volgorde van houdingen en ademhalingsoefeningen), ontspanning en meditatie. Elke les heeft een specifiek thema, de leraar zoekt een kriya en meditatie uit, passend bij dit thema. De structuur van een kundalini yoga is altijd hetzelfde, de inhoud kan iedere les weer anders zijn omdat er ontelbaar veel kriyas en mediaties zijn. Muziek en het zingen van mantra’s is een belangrijk onderdeel van een kundalini yoga les. Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Door te ademen en (een beetje) in de juiste richting meebewegen heb je er al profijt van.


10.00 – 11.30 uur, in de grote Tent
Lachmeditatie door Dick Sinnige


Lachen brengt je in een meditatieve toestand, waarin het denken ophoudt. Dat bevrijdt je van blokkades in je geest.
Je bent moeiteloos hier en nu, zonder de druk van een zwaar verleden of een onzekere toekomst. Als je lacht, kun je niet langer meer serieus zijn.
Lachen relativeert en ontspant. Lachen geeft ruimte in je hoofd, licht in je hart en maakt je adem lekker los. We beginnen met een eenvoudige Indianendans. Daarna doen we dramatische expressie, dat zijn eenvoudige spelmomenten met elkaar. Er wordt dan al veel spontaan gelachen. Dan volgt de lachmeditatie.  Je krult je mondhoeken op, er verschijnt een glimlach en voor je het weet schuddebuik je van het lachen!
We eindigen de lachmeditatie met stilte. De energie stroomt door en je geniet van de rust en van je vrije ademhaling. Je ervaart dat je de stille aanwezigheid bent.Zaterdag 8 juni 2019

Workshop Ronde 2  14.30-16.00 uur

14.30 – 16.00 uur in de Deel
Tribal Fusion Dance –  Lucie Slaninová
This dance is very feminine, deep, sensual, naturally shaping figure and strengthens muscles.It strengthens the pelvic floor muscles, but also intesive muscles all the body. Higher levels give the impression of snake movementsI choose for a better stretching exercises, warm up the whole body and toning muscles for dancing.I choose the way to strengthen the parts needed for the dance and its proper implementation and healthy. And also to dance slowly gained lightness and expression snake woman.Music use not only oriental, but all across a wide spectrum of world music with modern electronics also. I want that the womens who will go out of my classes a feel nicely rested and had the joy of body and dance.For serious dancers: I wish that every discovered her own speech and formed it with joy, it was not afraid to add their own elements. On the workshop take comfortable clothes, shoes, yoga-mat and water. It is a form of modern belly dance. It is a synthesis of many dance forms. Often includes elements of breakdancing, Egyptian style, modern dance, jazz, burlesque and more … It draws on many traditional forms such as Flamenco, Bhangra, Kathak and other folk dance styles. Each dancer or dancer TF. often doing other forms of movements and different dance styles. Among my favorites are the gypsy dances, elements of Indian and Yoga.


14.30 – 16.00 uur in de Tipi
Workshop Voice Dialogue door Karin Roozemond (Heart of Matter Coaching)
Je bent vast wel bekend met die stemmetjes in je hoofd die allemaal een eigen mening lijken te hebben. Volgens de voice dialogue methode hebben we allemaal verschillende ‘ikken’ of subpersoonlijkheden. De sterkste ‘ikken’ staat meestal vooraan op het podium van het leven en hebben de touwtjes in handen. De meer verborgen, of stille ‘ikken’ staan achteraan, half verborgen in de coulissen, maar juist die hebben vaak interessante dingen te vertellen waar je je nauwelijks bewust van bent.
In deze workshop gaan we spelen met dit gegeven, we leren hoe je de regisseur kan worden en al deze ‘ikken’ kan omvatten, de luide en de stille en hoe je kanten van jezelf kunt ontmoeten die anders misschien wel verborgen zouden zijn gebleven.
Karin: ‘Ik hou ervan om energie die in de schaduw woont, uit te nodigen in het licht, om er een stem en een vorm aan te geven. Ik nodig mensen uit om te groeien, om te transformeren, soms zacht, soms prikkelend, maar altijd respectvol en met humor.’


14.30 – 16.00 uur, in de Theaterzaal

Burlesque met Pippa Pinuppins:

Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Kom het proeven en maak het mee! Zwoel en feestelijk je vrouw zijn vieren voor maar liefst twee x anderhalf uur zalige danslessen! We gaan werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa’s en andere attributen. Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! Ook werken we toe naar een groepschoreografie die we laten zien op zondagavond aan publiek. Pak je podium en spotlights dus!
Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf.
Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment en bevrijding altijd op de eerste plaats staat.


14.30 – 16.00 uur: in de Dromenvanger:
Tantra Workshop “Intimiteit” voor singles en stellen –  Arnoud Colenbrander en Mieke Vos

Laat je verrassen door deze Tantra workshop waarin we jullie meenemen op ontdekkingstocht rond het thema intimiteit.

We doen een aantal contactoefeningen en een meditatie in tweetallen.
Ook is er ruimte om je ervaringen te delen.

We streven naar een gelijk aantal mannen en vrouwen.
De kleren blijven aan.


14.30 – 16.00 uur: in de Oerakel Tent:
Flower of Life Graffiti op het Terrein door Mark Bresser en Eve Oevering

Na een korte introductie gaan je actief aan de slag
met een emmertje kalkwatermix en een kwast.
We denken aan een kleine Flower of Life (5m
doorsnede). Met elkaar maken we de afbeelding in het gras.
Het is een actieve meditatie,
door zelf je cirkel te trekken Breng je je focus helemaal naar het hier en nu. De energie van
het symbool werkt mee en is een blijvend kado voor het festival!  Info: http://www.oerakel.nl


14.30 – 16.00 uur: in de Shamyana-tent
Mandala’s tekenen & schilderen –  Cindy Weerman

Volgens oosterse wijsheden geeft een mandala inspiratie en innerlijke verrijking. Ze maken je bewust van de oneindigheid van ons bestaan en de verbinding met alles om je heen.
Het tekenen en schilderen van een mandala werkt rustgevend.
In deze workshop teken je eerst een mandala mbv lijnen en een passer.
Vervolgens teken je vanuit je gevoel verschillende vormen, symmetrisch rondom de cirkels van de mandala. Als je tekening klaar is kun je de mandala schilderen en genieten van je persoonlijke kleurrijke mandala-schilderij.


14.30 – 16.00 uur: in de Grote Tent
Workshop Ten Chi Nin: een combinatie van Yoga, Martial Arts en Meditatie: door Christian Knibbe

✔ Flexibel en in balans zijn als een Yogi
✔ Relaxed als een ZEN monnik
✔ Sterk en krachtig als een Ninja
Het centrale thema binnen Ten Chi Nin is het vinden van het ‘midden’. We maken gebruik van Yoga houdingen en Tai Chi. Maar ook houdingen en duo-oefeningen uit de Oosterse Vechtkunst. Bij de Oosterse Vechtkunst gaat het niet om vechten, maar om een staat van zijn te bereiken waarbij je neutraal kunt kijken naar alles wat zich binnen- en buiten je bevindt; kortom: waarnemen vanuit jouw Midden. Je leert voelen hoe het is om in het midden te staan zodat emoties als angst, boosheid of verdriet je minder zullen beïnvloeden maar te handelen vanuit verbinding, liefde voor alles en iedereen, inclusief jezelf!Zondag 9 juni 2019

Workshop Ronde 3  10.00-11.30 uur


09.30 – 12.00  uur (!) in De Deel
Ecstatic Dance met DJ Yarun Dee

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.  Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels. Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel. Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Dansen op blote voeten. Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.  Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.


09.30 – 12.00 uur. in de Tipi
Angel Cacao geeft energie. 
Laat je in verbinding gaan met je authentieke zelf.
In een veilige omgeving wordt een ruimte gecreëerd om plezier te hebben, eerlijk te zijn en te genieten van het leven.
Als je een trommel hebt of ander muziekinstrument hebt, dan mag je deze meenemen!

We gaan er met z’n alle een fijne middag maken waar we in verbinding staan met onszelf en onze omgeving.
Voor deze workshop/ceremonie wordt een bijdrage gevraagd van € 10,00 te verrekenen met de workshopgever.


 

10.00 – 11.30 uur, in de Theaterzaal
Burlesque met Pippa Pinuppins:

Een blije dansvorm waarbij we ons op en top vrouw gaan voelen en dusdanig bewegen. Kom het proeven en maak het mee! Zwoel en feestelijk je vrouw zijn vieren voor maar liefst twee x anderhalf uur zalige danslessen! We gaan werken met de zogenaamde props: sensueel dansen met veren, sluiers, maskers, hoedjes, glitters, pruiken, waaiers, stoelen, hakken, boa’s en andere attributen. Met veel humor en plezier, ons meest sensuele en vrouwelijke zelf tevoorschijn toveren! Ook werken we toe naar een groepschoreografie die we laten zien op zondagavond aan publiek. Pak je podium en spotlights dus!
Burlesque is een uitdagende en uitnodigende dansstijl waarbij je gebruik maakt van prachtige kostuums en attributen om uitbundig je vrouwelijkheid en sensualiteit te vieren voor en met elkaar en jezelf.
Het teasen en verleiden krijgen een duidelijke plek in de dans, waarbij vrouwen empowerment en bevrijding altijd op de eerste plaats staat.Soefi-dans met Dick Sinnige

Dit is de gelegenheid om deel te nemen aan traditionele dansen uit de Soefi-traditie, en eigentijdse Hart-dansen uit Poona en San Francisco.

Het dansen en zingen brengt je in de universele stroom.

Het opent je hart en maakt je geest los van de hypnose van de repeterende gedachten.
De afgelopen twee jaar stroomde de zaal vol en ging het gevoel heel diep.
Wat een feest om zingend en dansend thuis te zijn in jezelf!

 


10.00 – 11.30 uur, in de Dromenvanger
Osho Dynamic Meditatie – Ma Deva Madhuri

Adem, schreeuw, huil, dans, beweeg en leef…. De Dynamic, is een intensieve ochtendmeditatie die je uitnodigt om weer volledig inje eigen kracht te komen. Deze meditatie geeft je de kans vol te ademen, alles wat je niet meer nodig hebt van je af te gooien en weer in je eigen centrum te landen.

Vanuit daar beginnen we nieuw en fris aan de dag en vieren we dansend het leven ♥

Trek gemakkelijk zittende kleding aan en neem indien mogelijk een blinddoek mee.


10.00 – 11.30 uur, in de Oerakel-tent
Vrouwen en drummen door Mark Bresser en Eve Oevering

Een workshop voor iedereen (ook mannen!)  die meer willen weten over de (shaman) drum en wat vrouwen daarmee te maken hebben.
We vertellen over het gebruik van drums zoals gevonden in de overleveringen en zoals nu in verschillende
culturen.
We gebruiken onze zelfgemaakte verschillende drums om het verhaal te
illustreren.
Je gaat kennismaken met shaman drums van verschillende huidsoorten en manieren om ze te bespelen. Info: http://www.oerakel.nl

 


10.00 – 11.30 uur: in de Shamyana-tent

Boeddhistische Workshop – Paul Melis en Ingeborg van Berkel

Onze zintuigen spiegelen ons iets voor, maar is dat wel écht?
Is jouw waarneming de enige waarheid of kijken wij allemaal met andere ogen.
Hebben wij een beperking door onze eigen ervaring of zijn we in staat om buiten onze eigen comfort-zone te reageren zonder oordelen?

Tijdens onze workshop kijken we naar onze muurtjes en of we onszelf beperkingen opleggen door vaste patronen10.00 – 11.30 uur, in de grote Tent (voor)
Handheld Graphics workshop – Lucie Slaninová 

The term “graphics” is used in the present world in a variety of contexts. Originally, in the traditional sense of the word, the term “graphics” refers to the author’s, free creation of the artist – graphics. Painters, cartoonists and illustrators are also often used as an opportunity to express themselves.
Historically, graphics have arisen from the need to obtain pictorial information in multiple copies. This has led to several different ways of creating a print array. From this, a different way of printing unfolds. Depending on the printing method, printing techniques are sorted.

At this workshop, we try simple hand-made graphics using stronger paper (quarter) and other available materials and items. This is the basis of screen printing. The workshop is designed for everyone without any differences, professionals and nonprofessionals also.
The result will be an awakening of fantasy, imagination and spontaneous joy.


10.00 – 11.30 uur, in de grote Tent (achter)
Mandala Weaving –  Karin Laars

Mandala Weaving is een eeuwenoude kunstvorm die zijn oorsprong heeft in Tibet en Zuid-Amerika. De mandala’s worden met de hand gemaakt van garen, wol en hout.
Het weven van een mandala is een oude spirituele praktijk voor veel inheemse volkeren in Amerika.
Tijdens deze workshop leer je 6 verschillende vormen van weven waarmee je een eigen unieke mandala kunt maken.
Door het mandala weven kun je in een diepe staat van meditatie komen.
Het is daarnaast ook gewoon heel fijn en gezellig om samen te doen.
Iedereen welkom!Zondag 9 juni 2019

Workshop Ronde 4  14.30-16.00 uur


14.30 – 16.00 uur, in de Deel
Wereldconditie – Holistische dansfitness – Jeanine Theunissen

Een vrolijke combi van diverse dans-, bewegings-, zelfmassage- en body-mind technieken met respect voor je eigen fysieke grenzen: Bewegingen die energie opwekken, doorstroom bevorderen, ontgiften, spieren en gewrichten los en soepel houden/maken en versterken, helpen gronden/aarden, het immuunsysteem stimuleren, vet verbranden en ontspannen.
Alles op muziek uit Afrika en Zuid/Midden Amerika!

” Dank voor de wekelijkse happiness-shots! Ik kan niet meer zonder; een prettige en gezonde verslaving!”
“ Deze combinatie van geweldige muziek, de humoristische ontspannen benadering en de variatie in bewegingen: iets vergelijkbaars kan je niet vinden”
Voor een shotje endorfine naar de les van Jeanine!


14.30 – 16.00 uur. in de Tipi
Monsters bestaan (niet) door Roelie Hommes

Als het goed is heeft jouw volwassen zelf inmiddels begrepen dat monsters niet bestaan. Spoken in de kast, draken onder het bed, dat kleine kind is inmiddels wel wijzer. Maar is dat ook zo?
Ontdek op praktische wijze in welke monsters je nog gelooft en zie welke beperkende overtuigingen je weerhouden in volle vrijheid en verbinding te leven.
Door gebruik te maken van een praktische methode kom je in contact met je innerlijke kind, die nog veel monsterlijke overtuigingen koestert.
Met een praktische en verhelderende benadering en leer je hoe je liefdevol afscheid van deze monsterlijke overtuigingen kan nemen en daardoor vrijer en lichter leert leven.

 


14.30 – 16.00 uur in de Theaterzaal


Earth Sounds klankenreis – Paul Melis en Ingeborg van Berkel

Van oudsher reageren wij zeer sterk op klanken en muziek. Deze vorm van communicatie is uniek en beweegt elke cel in je lichaam.


14.30 – 16.00 uur in de Dromenvanger
Workshop Tantrische Derde Oog activatie door Mark & Janine (Wilde Ziel)

(Playful Abundance Tantra):  Vanwege het thema van het festival: Gypsy, hebben we gekozen voor het thema: derde oog activatie in onze workshop Playful Abundance Tantra. Mark en Janine hebben een achtergrond in oa. witte Tantra. Dat is tantrameditatie, tantrische ademhaling, liefdevolle ontmoeting, dans en soms een beetje massage.
We zetten tantra op een eigenzinnige, en speelse manier in. Bewust, omdat we door te spelen een veilige ruimte zonder druk scheppen, waarin je onbevangen leert en onderzoekt. Wij merken dat je vanuit die lichtheid makkelijk transformeert en loslaat wat je niet meer dient. De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden vanaf 21 jaar.
Meenemen: makkelijke kleding waar je je mooi in voelt en geschikt om in te dansen. Flesje water. Omslagdoek of grote handdoek of fleece deken.
Website: http://www.wildeziel.nl en http://www.centrumvoorhappiness.nl


14.30 – 16.00 uur, in de Oerakel-tent
Drumcirkel met Mark Bresser en Eve Oevering

Een shaman drumcirkel is een manier om woordeloos te verbinden met elkaar en de plek.

Na een begroeting van de elementen is er een ruimte om jouw ritme te
vinden in het samenspel.
Het gaat om intuïtief je bijdrage leveren aan het geheel, met

afstemming op elkaar. Een fijne en heilzame ervaring voor je lichaam en geest.  Info: http://www.oerakel.nl


14.30 – 16.00 uur, in de Shamyana-tent

De Reis van de Held – Alex Berendsen
De Reis van de Held is een workshop die antwoord geeft op de grote levensvragen.
Net als vele mensen zocht ik lange tijd antwoord op die vragen:

– Waar doe ik het allemaal voor, wat is de zin van het leven?
– Je hebt een leuk leven maar toch voel je onrust. Waar komt die onrust vandaan?
De Reis van de Held is een innerlijke magische reis die als doel heeft om op een diepere laag te zoeken naar betekenis in je leven.
In deze workshop doorlopen we via speelse oefeningen en verhalen de stappen van de Reis van de Held en krijg je inspiratie om je eigen Reis van de Held te creëren zodat je tot op hoge leeftijd een betekenisvol en kleurrijk leven kunt hebben.
We worden in ons leven soms wakker geschud, geroepen en uitgenodigd om de reis te beginnen. De weg kiest de held, maar kiest de held ook de weg?

Bio Alex
Alex is jaren geleden bezield geraakt door de Reis van de Held en heeft toen gekozen voor een radicale verandering in zijn leven, zowel privé als in zijn werk. Hij is loopbaan-, life coach en professioneel tantramasseur. Met deze verandering in zijn leven heeft hij zelf de Reis van de Held doorlopen. Hij vertelt graag over deze bevrijdende ervaring. Alex houdt van interactie en contact maken. Hij vindt het heerlijk om workshops voor groepen te geven en individueel te coachen.
Meer info: www.loopbaanheld.com


14.30 – 16.00 uur, in de grote Tent
Satsang met Dick Sinnige


Satsang is een ont~moeting in bewustzijn. Alles kan hier aan het licht komen! Hier delen we het diepste in ons, in de vorm van vragen en antwoorden en een tijdloze onderliggende stilte.
Een citaat: “We zijn hier om onze onveranderlijke natuur te zien. Om dat te zien wat altijd is, wat je altijd bent geweest en altijd zult zijn.
De persoon die je bent – die geboren is en die ook weer zal sterven – is een ervaring die je meemaakt als bewustzijn.
Je ware natuur is puur bewustzijn. Onveranderlijk. Het is eigenlijk heel merkwaardig dat we dat vergeten zijn. En het is heel eenvoudig om het weer te weten.
Je bent de open ruimte van het bewustzijn. Bewustzijn is vrij en valt onder geen enkele wet. Het is de stilte in je die weet.” Van Harte welkom.Maandag 10 juni 2019

Workshop Ronde 5  10.00-11.30 uur


09.30 – 12.00  uur (!) in De Deel
Ecstatic Dance met Nykkyo Energy DJ

Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier.  Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels. Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel. Respecteer jezelf, de ander en diens ruimte om te dansen. Dansen op blote voeten. Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners.
Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij (zij) er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie.  Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar. Namasté.


10.00 – 11.30 uur, in de Tipi
Een innig gesprek met moeder aarde –  Ludzarda Everts

Een open hart verbinding met de aarde moeder, reizen en  verbinden met je ziels missie , ontladen en opladen. Inzichten ontvangen en vanuit je innerlijke weten vooruit kunnen.
Tijdens de workshop ga je met Ludzarda deze heilige reis maken, deze reis route heeft Ludzarda in spirit ontvangen en als opdracht gekregen om te delen. Hierin heb
je de mogelijkheid om heling op je man/ vrouw energie te ontvangen, en krijg je de kans om inzichten voor jezelf te verkrijgen.
Tijdens deze workshop werkt Ludzarda samen met Thea Velthuis die muzikaal ondersteund met harmonium en trommels.

Workshops verzorgd door Ludzarda van Praktijk Centola. Vanuit een sjamanistische basis houding verzorg ik training en coaching op gebied van mindfull leven, deze trainingen zijn gevormd
vanuit eigen ervaringen en succesvolle sessies met cliënten. In mijn vorm als Healer/Coach/ Therapeut ondersteun ik de mens in het (her) vinden en volgen van hun licht door het transformeren van trauma’s en het vinden van een basis levens houding waarmee ze hun licht nog meer kunnen laten schijnen. Ik volg en ontvang mijn lessen van Great Spirit in mijn levens opdracht en werk veel met drum en klankschalen , ceremonies , hypnotherapie en regressie, mindfulleSs coaching ,voetreflexzone en stoelmassage.


10.00 – 11.30 uur in de Theaterzaal
Osho Kundalini Meditatie – Ma Deva Madhuri

Eén van de meest prettige meditaties van Osho om te doen. De Kundalini is een zusje van Osho’s Dynamische meditatie

De Kundalini Meditatie zorgt ervoor dat je energie weer/meer gaat stromen op de plaatsen waar je blokkades hebt of waar je energiestroom wordt onderdrukt.

De eerste twee fasen, het schudden en dansen, werken in de hand dat wat vast en rotsachtig is gaat smelten. Door schudden en dansen worden blokkades getransformeerd in levensenergie, in vreugde en plezier. In de twee volgende fases komen we tot verstilling

 


10.00 – 11.30 uur in de Dromenvanger

Tantra workshop “Tao van de liefde” voor stellen- Arnoud Colenbrander en Mieke Vos

Ontdek hoe je door contactoefeningen en meditatie dichterbij je partner komt.

We bieden een tantrameditatie die later ook thuis samen kunt doen.

Gelegenheidsstellen zijn ook welkom.

Toegankelijk voor mensen met weinig of geen tantra ervaring; we houden de kleren aan.


10.00 – 11.30 uur, in de Shamyana-tent
Volledig Vrouw Zijn! – Pippa Pinuppins en Alejandra Acosta

In de Witte Tent bijeenkomsten met Pippa Pinuppins en Alejandra Acosta richten we ons samen met andere vrouwen op de kwaliteiten: licht (werpen op), helderheid, wijsheid, vreugde, humor en wezenlijk floreren.
Wij bieden een warm bad voor vrouwen van veel creativiteit, actieve oefeningen, rituelen, symboliek, natuur, dans en beweging, klank, meditatie en deelrondes met elkaar in kleinere en grotere groep.

Speelse, veilige, vrije en kernachtige bijeenkomsten waarbij je je weer gaat verbinden met de wereld en je leven op je geheel eigen en unieke wijze. We richten ons op thema’s als: floreren, essentie, vrouwelijk leiderschap, bestemming, verwondering en verbinding. Daarbij wordt je gesteund door je zusters.

 


10.00 – 11.30 uur: in de Grote Tent
Inzichtgevend tekenen: De tekening als spiegel van de Ziel – Karin Laars

Na een korte visualisatie kiest het onderbewuste uit miljoenen beelden in je hoofd, precies het beeld wat voor jouw belangrijk is op dit moment.
Daar maak je een tekening van. Aan de hand van vragen gaan we kijken wat jouw tekening je te vertellen heeft.

Wat is er in jouw tekening te zien? Wat zie je in jouw spiegel?

Je hebt geen ervaring met tekenen nodig, iedereen vanaf 10 jaar kan mee doen!
Welkom!